Güzel bir gülüşe sahip olmak düşündüğünüzden daha kolay olabilir. Birçok insan basit beyazlatma teknikleriyle hayallerindeki görünüşü kazanabilir. 

Diş beyazlatmanın ayrıntıları nelerdir?

Güvenli, çabuk ve pahalı olmayan bir tedavidir. Sadece üst dişlere uygulanabileceği gibi hem üst hem de alt dişlere uygulanabilir. Bu tamamen sizin tedaviden ne istediğinize bağlıdır.

Diş Beyazlatma

İki yöntemi vardır;

  1. Ofis Bleaching; Direkt diş hekimi tarafından uygulanan ve lazerle bir saatlik bir seansta yapılan beyazlatmadır.
  2. Home Bleaching; Evde kişinin kendisinin evde uyguladığı beyazlatma işlemidir. Önce ölçü alıp özel şeffaf bir plak (ağızlık) yapılır. Sonra bizim verdiğimiz beyazlatma jelini kendisi gün içinde veya gece yatarken plağa sürüp ağzına yerleştirir.

Hangi durumlarda uygulanır?

Diş beyazlatması doğru bir endikasyonla başarıya ulaşabilir. Kahve, çay, tütün kullanımına bağlı dişin yüzeyinin renklenmesi, yaşa bağlı renk değişikliklerinde ve kanal tedavisine bağlı renk değişiklerinde başarı şansı yüksektir. Aşırı renk değişiklerinde yani dişin yapısal bozukluklarında kron veya veneer protezler tercih edilir. Yine de öncelikle ucuz olması sebebiyle bu durumlarda da diş beyazlatma denenebilir.

Bilinmesi gerekenler

Tüm diş beyazlatma yöntemleri dişler de az da olsa hassasiyete sebebiyet verebilmektedir. Bu hassasiyet; havaya, çok sıcak ve çok soğuk yiyeceklere karşı bile olabilmektedir. Bu durum normal ve beklenen bir yan etkidir. Hassasiyetin genellikle 24-48 saat içerisinde geçmesi beklenir.

Dişlerin beyazlaması kişiden kişiye göre değişiklik göstermektedir. Ortalama beyazlamasa süresi 2-3 haftadadır. Dişlerde sarılaşma grileşmeden ne kadar çok ise beyazlatma o kadar etkili olabilmektedir.